Räckvidd

Från 449.990 kr.

Hur långt kan du
köra på en uppladdning? 

För de flesta bilköpare spelar räckvidden mellan uppladdningarna stor roll vid val av elbil. Men att avgöra en elbils exakta räckvidd och energiförbrukning är långt ifrån enkelt. Räckvidden för en elbil påverkas nämligen av många faktorer så som vind- och väderförhållanden, hur mycket luftkonditionering man använder, antalet passagerare i bilen, mängden med packning och i hög grad förarens körstil. 

Rækkevidde

Hvor langt kan en elbil køre på én opladning?

For de fleste bilkøbere er rækkevidden helt afgørende, når man vælger elbil. Men at definere en elbils nøjagtige rækkevidde og energiforbrug er langt fra enkelt. En elbils rækkevidde påvirkes af mange forskellige faktorer, såsom vind- og vejrforhold, hvor meget aircondition der bruges, antallet af passagerer i bilen, mængden af pakning og i høj grad førerens kørestil.

Tips til at øge rækkevidden for din elbil

Bilens batteristørrelse sætter en naturlig grænse for bilens rækkevidde, men der er stadig nogle ting, du kan gøre, for at påvirke rækkevidden mellem opladninger.

Nedsæt hastigheden og spar strøm på bilbatteriet

Hvis du for eksempel reducerer hastigheden på motorvejen fra 130 km/h til 110 km/h, øges batteriets rækkevidde markant.

Forvarm elbilen

Hvis bilens kabine forvarmes eller afkøles imens bilen lader, tages strømmen direkte fra lysnettet og du sparer på batteriets egen kapacitet.

Korrekt dæktryk

Kør med det rigtige dæktryk – et forkert dæktryk øger rullemodstanden og dermed også strømforbruget.

Max regeneration

Indstil den regenerative bremsning til max. Det giver en kraftigere motorbremse, hvilket gør at bilen kan samle mere energi på kortere tid. Denne indstilling er særligt velegnet ved bykørsel og mindre velegnet ved motorvejskørsel.

Brug ØKO-køreprogram

Denne indstilling giver lidt langsommere acceleration, men også et lavere strømforbrug.

Bremse smart

Vær forudseende i trafikken og brug fodbremsen så lidt som muligt. Det er et gammelt afprøvet råd, der gælder for alle biltyper, men i en elbil betyder det, at muligheden for at genvinde energi til batteriet ved opbremsning øges.

Start med et fuldt batteri

Sørg altid for at lade bilen op, når muligheden byder sig. Så starter du altid din rejse med et fuldt opladet batteri.

Bilbatterier og kulde

En elbils rækkevidde falder, når udendørstemperaturen falder. Rækkevidden kan reduceres med helt op til 30–40% ved kørsel i frostgrader sammenlignet med kørsel i sommertemperaturer. En rækkevidde på 350 kilometer en skøn sommerdag, kan nemt falde til 220-230 kilometer en kold vinterdag.

Vidste du at... 

Aiways elbiler har klimastyring af batteriet til gavn for rækkevidde og batteriets levetid. Batteriet af litium-ion typen er opbygget af 24 moduler med battericeller, der kommer fra en af de førende producenter af battericeller i verden – kinesiske CATL, der også er leverandør til europæiske og amerikanske producenter af elbiler. Aiways biler har en rækkevidde på 400-405 km (WLTP), afhængig af model.  

Læs mere her

Lær mere om elbiler...

Opladning
Opladning

Når du begynder at læse på om forskellige modeller og lademuligheder, støder du hurtigt på en masse ord og udtryk, som måske er nye for dig. Det eneste, du egentlig gerne vil vide, er hvordan du "fylder kilometer på tanken"...

Læs mere
Elbilsordbog
Elbilsordbog

Når man er på udkig efter en ny elbil, kan det i starten virke en smule komplekst med alle de nye udtryk og forkortelser. Her forklarer vi nogle af de mest almindelige udtryk, som kan være nyttige at kende i jagten på din nye elbil...

Læs mere