Om os

Hvem står bag Aiways

Aiways blev etableret i 2017 af de to entreprenører Samuel Fu og Gary Gu – begge med rødder i bilindustrien. Bag selskabet står en række private investorer og byen Shangrao i Jiangxi provinsen, hvor fabrikken ligger. Teamet i udviklingsafdelingen og i produktionen tæller folk fra den kinesiske og europæiske bilindustri. Det europæiske hovedkontor ligger i München. Aiways har etableret et centralt reservedelslager i Amsterdam tæt ved Schiphol lufthavn for at kunne servicere det europæiske marked med korte leveringstider. Den danske importør Andersen Motors A/S opbygger et lokalt dansk reservedelslager, hvor 90 pct. af delene til bilerne vil ligge på lager.

Hvem sælger Aiways U5 i Danmark?

Andersen Motors A/S har indgået aftale med Aiways om import og salg af elbiler fra Aiways. Andersen Motors A/S har siden 1996 stået for importen af Suzuki til Danmark. Elbilerne fra Aiways sælges online eller via udvalgte forhandlere, der dækker det meste af Danmark.

Hvad betyder navn og logo?

”Ai” betyder ”elsker” på kinesisk og fører i Aiways navnet direkte til sloganet: ”Love your drive”. Det understreger ambitionen om at bygge elbiler, der er en fornøjelse at køre, lette at betjene og tilgængelige for mange.

Det grafiske udtryk i logoet er inspireret af en bil med batteri og det ternede flag på racerbanerne, og skal symbolisere fremtidens intelligente bil, bevægelse og stil.

Udvikling og design

Udviklingen af Aiways U5 startede med et blankt stykke papir, og en mission om at skabe en elbil, der gør elektrisk mobilitet “enjoyable, exciting and affordable”. Udviklings- og designcentret ligger i bydelen Jiading i Shanghai, og beskæftiger et internationalt team af erfarne ingeniører, tekniske specialister og designere. Her har Aiways faciliteter til test af komponenter, design-afdeling, test af biler og elektronik, samt test af drivlinjer. Aiways har også indgået partnerskab med den danske virksomhed Blue World Technologies A/S i Aalborg om udvikling af brændselscelleteknologi til biler.

Produktion

Bilerne bygges på en nyopført højteknologisk fabrik i byen Shangrao i Kina. Her arbejder ca. 1200 ansatte. Fabrikken er bygget efter de mest moderne produktionsprincipper og mulighed for at producere op til seks forskellige modeller på samme tid. I alle processer spiller automatisering en væsentlig rolle; alene i svejseafdelingen er der over 400 robotter. Fabrikken har en årlig kapacitet på 150.000 biler med mulighed for at udvide til 300.000 biler om året.  Aiways har også en batterifabrik i Changshu, der producerer de færdige batterier til U5 modellen med battericeller fra CATL, der også leverer battericeller til andre europæiske, amerikanske og kinesiske producenter.