Omkostninger

Er en elbil billigere end en benzinbil?

Trods stigende elpriser er det stadig væsentligt billigere at køre på el, end på benzin eller diesel. En elbil har generelt en dyrere indkøbspris end benzin- og dieselbiler, men den omkostning kan afhængig af dit behov og kørselsmønster blive tjent ind på billigere brændstof, lavere afgifter og billigere service- og reparationsomkostninger.

Hvilke faktorer påvirker prisen, når jeg oplader min elbil?

Hvor du oplader din bil

Det er altid billigst at lade din bil op derhjemme med en egen AC-oplader (så længe du ikke har mulighed for at lade bilen gratis op på f.eks. arbejdspladsen). Den dyreste, men også den hurtigste måde, er at oplade via en DC-hurtiglader.

Når du oplader din bil

Elpriserne varierer i løbet af døgnet alt efter, hvor belastet elnettet er. Priserne kan være helt op til 45% billigere om natten - så benyt lejligheden til at oplade, når priserne er billigst – det gavner både elnettet og din pengepung.

Hvilken el-aftale du har

Oplader du bilen derhjemme via en AC-hjemmeoplader, har din el-aftale en direkte indflydelse på den endelige pris for opladning af din bil. Vær opmærksom på, hvad du betaler pr. kWh, og undersøg, om det er muligt for at forhandle dig til en mere fordelagtig el-aftale.

Hvad koster det at lade en elbil op og køre i den?

For at beregne cirka, hvor meget det vil koste dig at lade en elbil fra 0–100%, skal kigge på bilens batterikapacitet (kWh) og gange den med din elpris (kr./kWh) samt bilens elforbrug (kWh/km) for at få en indikation af hvad det koster at køre, En tommelfingerregel er at moderne elbil kører i gennemsnit omkring 5 km på en kWh. (Dette tal kan naturligvis variere fra model til model. Se i specifikationerne, hvis du er interesseret i at beregne prisen for en specifik bilmodel). 

Vidste du at...  

I Aiways modeller er den fulde sikkerhedspakke inkluderet som standardudstyr. Du skal hverken betale ekstra for de mange sensorer, der advarer dig ved trafik i blinde vinkler og ubehagelige overraskelser eller for den automatiske fartpilot og 360° panoramakameraet – for bare at nævne et par stykker.

Læs mere her

Lær mere om elbiler...

Opladning
Opladning

Hvad skal jeg vide om opladning af elbil?

Når du begynder at læse på om forskellige modeller og lademuligheder, støder du hurtigt på en masse ord og udtryk, som måske er nye for dig. Det eneste, du egentlig gerne vil vide, er hvordan du "fylder kilometer på tanken"...

Læs mere
Rækkevidde
Rækkevidde

Hvor langt kan en elbil køre på én opladning?

For de fleste bilkøbere er rækkevidden helt afgørende, når man vælger elbil. Men at definere en elbils nøjagtige rækkevidde og energiforbrug er langt fra enkelt. En elbils rækkevidde påvirkes af mange forskellige faktorer...

Læs mere
Elbilsordbog
Elbilsordbog

Hvad betyder de forskellige elbil begreber?

Når man er på udkig efter en ny elbil, kan det i starten virke en smule komplekst med alle de nye udtryk og forkortelser. Her forklarer vi nogle af de mest almindelige udtryk, som kan være nyttige at kende i jagten på din nye elbil...

Læs mere